وزارت احیا و انکشاف دهات در پی پخته سازی سرک‌های روستایی 

content_manager
سه‌شنبه ۱۳۹۸/۶/۲۶ - ۸:۵۹
سرکسازی

وزارت احیا و انکشاف دهات می‌خواهد تا جاده‌های روستایی کشور را با توجه به اهمیت اقتصادی و ترانسپورتی آن‌ها پخته‌سازی کند.
براساس معلومات جمع‌آوری شده از سوی برنامه ملی راه سازی روستایی وزارت احیا و انکشاف در سال‌های 2006-200۷، افغانستان در مجموع 121 هزار کیلومتر سرک دارد که ۴۳ هزار کیلومتر آن را شاهراه‌های ملی، سرک‌های ولایتی و سرک‌های ولسوالی‌ها و ۷۸ هزار کیلومتر دیگر را سرک‌های روستایی تشکیل می‌دهد. از مجموع این ۷۸ هزار کیلومتر سرک درجه سوم روستایی، ۴۳ هزار کیلومتر به نحوی بازسازی یا نوسازی شده و ۶ هزار کیلومتر آن تحت پوشش حفظ و مراقبت قرار داده شده است. در مورد ۳۶ هزار کیلومتر باقی مانده اما تا کنون هیچ‌نوع فعالیتی برای بازسازی یا حفظ و مراقبت، انجام نشده است.
طبق پلان استراتیژی سرک‌های دهاتی که در این اواخر از سوی وزارت احیا و انکشاف دهات تهیه و از سوی ریاست جمهوری در پرنسیب تایید شده است، قرار است در ده سال آینده ۳۶ هزار کیلو متر سرک‌های روستایی باقی مانده تحت پوشش قرار گرفته و باتوجه به اهمیت اقتصادی هر سرک، به صورت جغل فرش، کانکریت و یا اسفالت ساخته شوند.
وزارت احیا و انکشاف دهات به همکاری سایر نهادها ازسال 2001 تا کنون حدود 43 هزار کیلومتر سرک دهاتی را ساخته و به بهره برداری سپرده است که 751 کیلو متر سرک حلقوی دروازهای بدخشان نیز مشمول آن می‌شود. همچنان این ۲۰۰۰ کیلومتر سرک نیز از سوی برنامه راه سازی روستایی این وزارت تحت پوشش حفظ و مراقبت قرار گرفته اند.
 روی این پروژه‌ها از ماه جدی سال ۱۳۹۷ الی ۲۵ اسد سال ۱۳۹۸ حدود ۳۶ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۶۷۲ دالر امریکایی هزینه شده است.
این سرک‌‌ها، روستاها و ولسوالی‌ها را باهمدیگر و با سرک‌های ولایتی وصل کرده و برای میلیون‌ها تن از روستانشینان سهولت‌های ترانسپورتی ایجاد می‌کند. با ساخت سرک‌های مذکور سفرهای مردم ساده‌تر شده و آنان می‌توانند خود و بیماران‌شان را در اسرع وقت و به راحتی به مراکز ولایات خودشان یا ولایات دیگر، برسانند.
گفتنی‌ست که وزارت احیا و انکشاف دهات تعهد دارد تا با پخته‌سازی سرک‌های درجه سوم میان روستاهای کشور، در زندگی اجتماعی و اقتصادی روستانشینان تغییرات خوب و مثبت ایجاد کند.

 

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۲۷ - ۱۴:۲۵
Background image

وزیر محترم احیاء و انکشاف دهات با متنفذین اهل تشیع دیدار نمود

محترم الحاج ملا عبداللطیف منصور وزیر احیاء و انکشاف دهات، امروز در دفتر کاراش با سید حسن فاضل زاده متنفذ اهل تشیع و نماینده گان شان دیدار نمود.

در آغاز این دیدار، سید حسن فاضل زاده در. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۲۷ - ۱۲:۳۱
Background image

وزیر محترم احیا و انکشاف دهات با سفیر کشور چین و هیأت همراه اش دیدار نمود

محترم الحاج ملا عبداللطیف منصور وزیر احیاء و انکشاف دهات امروز در دفتر کارش با آقای ژاو شینگ سفیر کشور چین در افغانستان و هیئت همراه اش دیدار نمود.

در این دیدار آقای ژاو شینگ از تکمیل. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۲۳ - ۸:۳۶
Background image

معین امور آبادی دهات وزارت احیاء و انکشاف دهات از پارک تکنالوژی دیدن نمود

محترم الحاج محمد ارسلاح خروتی معین امور آبادی دهات وزارت احیاء و انکشاف دهات بعد از ظهر امروز در حالیکه وی را مولوی فضل الرحمن عاصم رئیس سرک سازی، حافظ محمد خان قریشی رئیس انستیتوت. . .

BACK TO NEWS